Hyvän tekemisen tori

< Takaisin

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan Hyvän tekemisen torilla on monenlaisia aktiviteetteja koko perheelle.

Pomppukirkko – lasten alue

– Kaksi pomppulinnaa. Isommille ja pienemmille omansa.
– Keppihevostalli
– Saippuakuplapiste
– Keskiaikainen tinttamareski – eli kuvaseinä Lutherista perheineen, jossa reiät kasvojen kohdalla, joista voi kurkistaa läpi.
– Ilmapalloja. Keltaisia helium-palloja, joissa painatus ”Pidä minusta kiinni”. Jaetaan lapsille.

Lasten alueesta vastaa seurakunnan varhaiskasvatus

Kotakirkko

Kotakirkko on rauhoittumisen keidas messuvilinän keskellä. Isossa teltassa on sisällä lähdevesiautomaatti, josta saa tulla hakemaan vettä. Lähteen ympärillä on Kaisan Kukan toimittama palmuasetelma sekä säkkituoleja löhöilyä varten. Kirkossa saa nauttia myös omia eväitä ja imettää. Lähde muistuttaa meitä alkavasta Reformaation 500-vuotismerkkivuodesta. Aloitettuaan teologian opinnot Erfurtissa, Luther tutustui humanismin ajatukseen ”Ad fontes – takaisin lähteille”. Se tarkoitti hänelle perehtymistä Raamatun alkuteksteihin. Nyt messuillakin saa tulla virvoittavien vetten ääreen – takaisin lähteille.

Pyhät paikat -näyttely

Osastolla on retkeilytoimittaja, valokuvaaja Joel Aholan pienoisnäyttely Suomen luonnon pyhistä paikoista.

Mitä hyvää tänään? -äänestys

Osastolla on piste, jossa yleisö saa äänestää, mitä hyvää kirkon pitäisi tässä ajassa tehdä. Yleisölle annetaan kolme vaihtoehtoa, joista voittanut ehdotus toteutetaan. Äänestäminen tapahtuu pudottamalla pallo/helmi valitun vaihtoehdon mukaiseen lasipurkkiin. Äänestyksen vaihtoehtoina ovat:

  1. Juttuseuraa ja herkkukori kymmenelle yksinäiselle vanhukselle.
  2. Väsyneiden perheiden virkistysviikonloppu leirikeskuksessa.
  3. Liikuntaa tai kulttuuria kymmenelle työttömyyden vaivaamalle.

#teesit2017 – teesipaja

Osastolla on teesipaja, jossa messuyleisö pääsee kertomaan, miten kirkon pitäisi muuttua tässä ajassa. Teesipaja on osa Reformaation merkkivuoden 2017 viettoa. Uusia teesejä kerätään pitkin vuotta ja ne julkaistaan 31.10.2017. Teesipajassa on tarkemmat ohjeet työskentelyyn. Messuvieraat pääsevät naulaamaan teesinsä oikeaan oveen ja osastolle toivotaankin ahkeraa vasaranpauketta.

Vapaaehtoiskeskus Pysäkki

Pysäkillä on osastolla oma telttansa. Sen yhteydessä on myös myyntipiste, jossa on myynnissä reformaation merkkivuoden seinäkalenteria 15 eurolla sekä Luther-puuvillakasseja 5 eurolla. Lisäksi Pysäkin omia tuotteita.

OHJELMAA OSASTOLLA

Nuorten bändi esiintyy lauantaina klo 13, 14 ja 15. Kello 17 esiintyy lauluyhtye the3ees. Lisäksi Pysäkin vapaaehtoisten ohjelmaa ym.