ARX-talo

ARX-talon hulinat elomessuilla 11.-12.8.2018

Metsänpeitto-näyttely

Koko perheelle.

Peikkoja, keijuja, maahisia ja muita metsäneläviä!  Metsänpeitto-näyttely esittelee suomalaista myyttistä metsää, kansanperinnettä ja uskomuksia. Näyttely kertoo katsojalle tarinoita metsän eläimistä ja vanhan kansan kunnioituksesta metsää kohtaan. Näyttelyn on tuottanut tamperelainen Lastenkulttuurikeskus Rulla. Näyttely on avoinna Galleria ARXissa la 10 -18 ja su 10 -17.  Vapaa pääsy.

Lisätiedot: arx@hameenlinna.fi
Instagram: @arxgrammi


Poika ja Korppi

Näytelmä kertoo pienen pojan ja korpin omalaatuisesta ystävyydestä. Koko perheelle soveltuvan satunäytelmän tapahtumat sijoittuvat kaukaiseen autioon kaupunkiin, jossa poika asuu yksin. Poika kuluttaa aikaansa kaupungissa etsien syötävää ja vettä sekä odottaen vanhempiaan tulevaksi kotiin. Eräänä päivänä poika ampuu ritsalla taivaalle ja jotain putoaa alas. Maassa makaa korppi loukkaantuneena. Poika vie linnun asuntoonsa ja alkaa hoitaa tätä oman neuvokkuutensa avulla. Vähitellen pojan ja korpin välille kasvaa luottamus ja ystävyys, vaikka yhteistä kieltä ei olekaan.

Nukketeatteria ja fyysistä teatteria yhdistävä humaani näytelmä käsittelee ystävyyttä ja selviämistä lapsen näkökulmasta. Esityksen näyttelijöinä nähdään Hannu Räisä ja Antti Kemppainen. Antti Polameri vastaa esityksen läpisävelletystä musiikista. Esityksen kesto on n. 30min, ja se soveltuu kaikille yli 3-vuotiaille.

Esitysajat ovat klo 12.00 ja 14.00. Liput 10 €/hlö

Lippuvaraukset: kuninkaallinennukketeatteri@gmail.com / 0443560036 www.kuninkaallinennukketeatteri.fi


Nuorivaltuusto tavattavissa!

Hämeenlinnan nuorisovaltuusto eli NuVa on kaupungin virallinen toimielin. Sen kautta nuoret voivat olla vaikuttamassa ja ottamassa kantaa kaupunkimme ajankohtaisiin asioihin. Nuorisovaltuuston tehtävä on toimia nuorten äänitorvena ja edunvalvojana. NuVa on mukana erilaisissa tapahtumissa ja järjestää myös omia tempauksia. Tervetuloa tutustumaan Nuorisovaltuuston toimintaan ARX-taloon la klo 10-18 ja su klo 10-17.Art Café Intola

Koko perheelle.

Art Café Intola on Arx-talon luova olohuone-kahvila, jossa viihtyvät myös lapset. Kahvilassa voi hyppiä ruutua, leikkiä Pikku Intolassa (leikkikahvila), maalata maalaustelineellä tai vaikka pelata Afrikan tähteä. Intolassa tuoksuu itse leivotut korvapuustit, ja tarjolla on monipuolisesti suolaista ja makeaa. Yrittäjänä toimii Art and Joy:n Puuhatar Rina, joka järjestää tilauksesta myös mm. taidesynttäreitä, erilaisia tapahtumia sekä pitää aikuisten naisten luovaa ryhmää. Tule ja inspiroidu!

Art Café Intola avoinna la 11.8. klo 10-18 ja su 12.8. klo 10-17

Yhteystiedot: Art and Joy, Puuhatar Rina Dhakal, rina@artandjoy.fi, puh. 044-0717012

Facebook: Intola, Art and Joy


Lisätiedot:
ARX-talo, Keinusaarentie 1, 13200 Hämeenlinna
Lastenkulttuurikoordinaattori Ann-Marie Fagerström
040 5303110
ann-marie.fagerstrom@hameenlinna.fi
arx@hameenlinna.fi
Instagram: @arxgrammi