HPK Liiga laajentaa liiketoimintaansa tapahtumien järjestämiseen

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen ja Hämeen Sanomien messujen asiakkuuspäällikkö Hanna Velin uskovat, että kesäiltana jäähalli houkuttelee väkeä. Tarjolla ei ole edellisvuosien tapaan kohuesiintyjiä, kuten Tauskia ja Tuksua, vaan teemabileet usealla esiintyjällä. Kuva: Terho Aalto

Tämän kesän Elomessut saavat taas iltatapahtuman. Tapahtuman järjestäjäksi on ryhtynyt HPK Liiga oy.

HPK on tehnyt Elomessujen kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

– Meillä käy ottelutapahtumissa 100 000 kävijää vuosittain, joten meillä on kaikki fasiliteetit olemassa muidenkin tapahtumien järjestämiseen, kertoo HPK Liigan toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Uudella toimialalla pyritään kasvattamaan liikevaihtoa muutamalla sadalla tuhannella eurolla ja sitä kautta parantamaan tuloskuntoa.

Miksi HPK Liiga haluaa laajentaa toimintaansa tapahtumien järjestämiseen?

– Halli on monta päivää vuodessa vajaalla käytöllä. Meillä on kaikki tarvittavat: kunnolliset sisätilat, posliinivessat, lipunmyyntivalmius, kaupungin suurimmat anniskeluluvat, iso terassi sekä tietenkin osaaminen isojen tapahtumien järjestämiseen.

Toivanen myös uskoo, että kaupungissa on tilaa isolle tapahtuma- ja konserttijärjestäjälle.

– Me pystymme tuomaan ihan eri kokoluokan tapahtumia kuin Verkatehdas ja Aulanko-areena. Meillä on kapasiteetti 5300 katsojalle, eikä sitä ole hyödynnetty kuin jääkiekkopeleissä. Se on meille iso mahdollisuus.

Lisäksi jäähallissa on mahdollisuudet monentasoiseen palveluun aitioista lähtien. Ensi syksyksi aiotaan tehdä uudistuksia klubitiloihin niin, että niissä on mahdollista järjestää monipuolisesti erilaisia tapahtumia, esimerkiksi juhlapyhien lounaita.

Toistaiseksi HPK tekee Elofestien osalta yhteistyötä kumppaniensa kanssa.

Tulevaisuudessa jäähallissa aiotaan järjestää 2–5 tapahtumaa vuodessa.

– Meillä on palvelukonsepti valmiina. Se tuo kilpailuetua.

Useina aikaisempina vuosina Elomessujen iltatapahtumat ovat keskittyneet Elomessutelttaan. Nyt Elomessut ja iltatapahtuma Elofest järjestetään eri paikoissa.

Elomessujen nykyiselle alueelle Verkatehtaalle ei mahdu messutelttaa, jonne saataisiin riittävän iso esiintyjä ja yleisö.

– Sen vuoksi olemme etsineet hyvää kumppania, joka järjestäisi oheistapahtuman illalla, kertoo Hämeen Sanomien järjestämien messujen asiakkuuspäällikkö Hanna Velin.

Elofestit alkavat jo perjantai-iltana. Etkoilla jäähallin terassilla on ”kaupungin suurimmat terassibileet”. Asiakkaita terassille mahtuu 600.

Lauantaina on Elofestien päätapahtuma, jolloin koko jäähalli on auki.

Käytännössä Elomessut ja Elofest ovat yhteydessä toisiinsa bussikuljetuksella. Kun Elomessut illalla päättyvät, Elofestit alkavat ja messualueelta pääsee busseilla jäähallille.

– Uskon, että Elofestit kiinnostavat muitakin kuin messukävijöitä, Toivanen sanoo.

Lauantai-illan ohjelmaa Toivanen ei halua vielä paljastaa, sillä kaikki sopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu.

– Tulossa on useita esiintyjiä ja tarjolla on kunnon tapahtuma, Toivanen lupaa.

Perjantain terassibileet on maksuton ja lauantain tapahtuma maksullinen.

Kaikkiaan kahden päivän Elofestit tavoittelevat 3000 kävijää. HÄSA